Duitse leerlingen op bezoek

Dit jaar kwamen dertig leerlingen uit ‘het Gymnasium’ ( college) en de ‘Realschule’ ( TSO) van Ilsede naar Asse afgezakt. De uitwisseling met onze school, meer bepaald met de leerlingen van 6 Moderne Talen, werd een gigantisch succes.

Supergemotiveerd brachten Elien, Amber, Elias en Gaebry op zondag reeds een welkomstspeech in het Duits in het jeugdheem van de abdij van Affligem. Daar verbleven de Duitse jeugd en hun vier leerkrachten immers een hele week. Onze leerlingen hadden ook voor een poster met ‘Herzlich Willkommen” gezorgd, een poster die er nog een hele week zou hangen.

Maandag gingen onze leerlingen talen op stap met de Duitsers naar Brussel. Het Atomium stond als eerste op het programma en Gaebry gaf een woordje uitleg over de ontstaansgeschiedenis. Na de nodige foto’s volgde er een wandeling door Brussel. Al de andere leerlingen bespraken de belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel, zo bracht Samuel met verve zijn uiteenzetting over het koningshuis aan het Koninklijk Paleis met een kroontje op zijn hoofd, Anouk trakteerde op pralinen tijdens een uiteenzetting over de Grote Markt. Op de terugreis naar Asse hadden we deze keer een korte quiz over Brussel in elkaar gestoken met als prijs een goodiebag met Belgische producten.

Woensdag was de absolute topdag voor onze leerlingen. Een tiental Duitsers kwam les volgen. De leerlingen talen hadden  een quiz over de school en België in elkaar gestoken en Nawal had hen eerst rondgeleid in de school. Samen met 5 EcMT en 5 LZEW was er een uurtje voetbal in de turnzaal en daarna werden de lessen afgesloten met een karaoke in het Duits.

Om 12 u had Luigi voor de pizza’s gezorgd en nadien brak er een feestje los met DJ Alexandros aan de draaitafel. Nawal en Amber deden het feestje loskomen en ook de Duitse leerlingen waren enthousiast. Nadien gingen we nog supporteren voor het voetbaltoernooi van onze school. De Duitse leerlingen maakten kennis met nog andere leerlingen van onze school en banden werden gesmeed. De middag werd afgesloten met een housewarming bij Amber thuis. Een oud-leerlinge van de school, Sarah Bossuwé van Dansstudio Sarah, had ons ook nog ’s avonds uitgenodigd voor fitnessdance. De Duitse leerlingen waren superenthousiast.

Donderdag was er het afscheid in de Murphy’s en vrijdag was er nog een receptie in het gemeentehuis. Het afscheid was moeilijk, maar ik kan me troosten met de gedachte dat het onvergetelijk was en dat zullen vele leerlingen ook wel gedacht hebben…

Dominique De Coninck in overleg met 6 EcMT, 6 WE, 6 LM, Elias, Nawal, Gaebry, Amber, Elien, Anouk, Alexandros, Luigi, Samuel, Anna, Ilona.

« 1 van 2 »